Consultürk Global Logo-d
ADRES

Eğitim Mh., Poyraz Sokak, No:12
Consultürk Plaza
Kadıköy/İstanbul


YATIRIM TEŞVİK BİRİMİ

+90 530 669 56 54


MERKEZ OFİS

+90 216 550 29 40
+90 (553) 803 97 53


E-POSTA

ik@consulturkglobal.com


E-İhracat Destekleri Hakkında Önemli Karar

E-İhracat Destekleri Hakkında Önemli Karar
E-İhracat Destekleri Hakkında Önemli Karar

E-İhracat Destekleri Hakkında Önemli Karar


E-ihracat destekleri hakkında önemli bir Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlanmıştır.
Bu Karar esasen e-ticaret yoluyla ihracat işlemlerine yönelik devlet yardımlarını öngörmektedir. Yani bu yardım, e-ticaret sitesi kurmak suretiyle, web sitesi yoluyla ihracat yapan firmalara verilen destektir. Destekler incelendiğinde, e-ticaret yoluyla ihracat yapılması durumunda gerekli olan tüm aşamalara destek olunduğu görülmektedir.
Bu destekler, Karar’da genel olarak anlatılmakla beraber, çok kısa sürede Genelgelerle uygulamalar belirlenecektir. Bu Genelgeler yayımlanana kadar, uygulama usul ve esasları bilinemeyeceğinden, sistemin işleyişi ile ilgili bir bilgi verilememektedir.
Bununla birlikte;  
Bu destek kapsamında, pazara giriş rapor desteği, dijital pazaryeri tanıtım desteği, e-ihracat tanıtım desteği, sipariş karşılama ve depo kira desteği, yurt dışı pazaryeri entegrasyon desteği, pazaryeri komisyon gideri gibi destekler öngörülmektedir.
Bu destekler içerisinde en dikkat çekenlerden biri, e-ihracat tanıtım desteğidir. Bu destek, pazarlama harcamalarına B2B platformlarında 4 milyon TL’ye kadar destek öngörmektedir. Bunun yanında dijital pazaryeri tanıtım desteği de dikkat çekmektedir. Bu destek kapsamında dijital ortamlarda (dijital pazarlarda, Ali Baba gibi) şirketler tarafından yapılacak tanıtım harcamalarında, 7.5 milyona kadar destek sağlandığı görülmektedir.  
Bu destek kapsamında, işbirliği kuruluşlarına (İhracatçı birlikleri, sektörel çatı kuruluşları ve kamu kurumları) da çok ciddi destekler öngörülmektedir.
Esasen bu Kararın, e-ticaret sitelerine ihracatı teşvik etmek üzere getirildiği anlaşılmaktadır. Başka bir ifade ile, firmalarımızın e-ticaret yoluyla ihracatlarını geliştirmeleri için getirilen teşvik uygulamasıdır, denilebilir.

İlgili Bağlantılar:
Consulturk Global WhatsApp