Consultürk Global Logo-d
ADRES

Eğitim Mh., Poyraz Sokak, No:12
Consultürk Plaza
Kadıköy/İstanbul


YATIRIM TEŞVİK BİRİMİ

+90 530 669 56 54


MERKEZ OFİS

+90 216 550 29 40
+90 (553) 803 97 53


E-POSTA

ik@consulturkglobal.com


KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programı Danışmanlığı

KOBİ'lere 300.000 TL Destek Veren KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programı Genel Bilgilendirme

KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihracatını geliştirmesi için destekler vermektedir. Bu desteklerden faydalanabilmek için firma kobi olduğunu ispat etmeli ve kobi bilgi beyannamesini güncellemelidir. Kobi olma şartı; Yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler” olarak tanımlanmaktadır. KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programı ile, kobilerin ihracatını desteklemek için gerekli altyapı kurulumu da destek kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda ihracat departmanı oluşturmak için personel, yazılım, donanım eğitim ve danışmanlık gibi birçok konuda entegre destek vermektedir.

KOSGEB Proje Bazlı Olan Yurt Dışı Pazar Desteği

KOSGEB Yurtdışı Pazar Desteği, KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilmeleri için hibe desteği veren programdır. İşletmelerin, yurt dışı pazarlarına girmek ve rekabetlerini artırabilmek için gerekli çalışmalarını desteklemektedir. KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programından faydalanabilmek için proje hazırlanarak KOSGEB’e sunulması gerekmektedir. Firma ihracatını artırabilmek için nelere ihtiyaç duyduğunu projede belirtmeli ve detaylandırmalıdır. KOSGEB proje örnekleri için KOSGEB’in sitesi incelenebilmektedir. KOSGEB projesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de hizmet kalemleri için verilen tutarlara göre harcamaların planlanmasıdır. Destek verilen her bir hizmet kalemi için azami tutar bilgileri net şekilde belirtilmiştir. Azami tutarın üzerine çıkan maliyetler KOSGEB tarafından desteklenmemektedir. Sadece onay verilen tutarlar kadar ki kısmı desteklenebilmektedir, geri kalan kısmı firmalar kendi bütçelerinden karşılamaktadır.

Destek kapsamında toplam limit 300.000 TL’dir. Bu tutarın;

%70 Geri ödemesiz

%30 Geri ödemeli olarak oranlanmıştır. Geri ödemeler, proje bitiminden 1 yıl sonra başlamaktadır. Proje bitiminden 1 yıl sonra 4 aylık süre zarflarıyla taksitle ödenebilmektedir.

Proje de belirtilen harcama kalemleri için yapılan harcamalar KOSGEB’den alınmaktadır. Projede belirtilen giderler için harcamalar yapılmakta ve sonrasında KOSGEB’den talep edilmektedir. KOSGEB ödemeleri başvuru sonrasında 4 aylık dönemlerin sonunda %100 olarak geri vermektedir. %30 luk kısmı proje bitiminden 1 yıl sonra taksitlendirilerek ödenmektedir.

Bu programdan en az 8, en fazla 24 ay faydalanılabilmektedir. İşletmeler bu programdan sadece 1 kez yararlanabilmektedir.

Destek programı kapsamında;

A)Personel Giderleri Desteği (Geri ödemesiz olarak faydalanılabilmektedir)

B)Donanım Giderleri ve Yazılım Giderleri Desteği,

C)Tanıtım Giderleri Desteği

D)Yurtdışı Fuar ve Seyahat Giderleri Desteği,

E)Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri Desteği

F)Diğer Hizmet Alım Giderleri Desteği

· Personel Giderleri Desteği

90.000 ₺

· Donanım Giderleri Desteği

50.000 ₺

· Yazılım Giderleri Desteği

50.000 ₺

· Tanıtım Giderleri Desteği

100.000 ₺

· Diğer Hizmet Alım Giderleri Desteği

100.000 ₺

· Yurtdışı Fuar ve Seyahat Giderleri Desteği

150.000 ₺

· Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri Desteği

100.000 ₺

1. Personel Giderleri Desteği

(Geri ödemesiz olarak faydalanılabilmektedir)

  • Personel giderleri için yeni istihdam olması şartı ile geri ödemesiz destek verilir. Bu destek, projenin başlangıç tarihi itibarıyla işletmede son 4 ay içinde istihdam edilmemiş veya proje başlangıç tarihi itibarıyla son 30 gün içinde istihdam edilmiş ve tam zamanlı çalışacak personel için verilir. Uygulama Birimi tarafından personele ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu ve/veya Yüksek Öğretim Kurumu sorgulamaları, ilgili kurumlarla yapılan protokoller kapsamında yapılır.
  • İşletmeye, proje kapsamında en fazla 2 personel için destek
  • Destek kapsamında istihdam edilecek personelin proje süresince sadece destek verilen işletmede SGK kaydının olması gerekir. Aksi durumda ilgili aylar için destek ödemesi yapılmaz.
  • Bu destek kapsamında işletmede yabancı uyruklu personel de istihdam
  • Öğrenim durumu katsayısı; ön lisans mezunları için 1,25, lisans mezunları için 1,5, yüksek lisans mezunları için 1,75, doktora mezunları için 2’dir.

Toplam destek üst limiti 90.000 TL’dir

Personel Giderleri Desteği

2. Donanım Giderleri ve Yazılım Giderleri Desteği

  • Proje kapsamında satın alınacak yazılım ve donanım giderlerine destek
  • Yazılım giderleri kapsamında yazılımın lisans bedeli, proje süresi ile sınırlı olmak üzere zaman sınırlı lisans kullanım bedeli ve bulut tabanlı yazılım lisans kullanım bedeli, yazılıma ait eğitim ve danışmanlık giderleri için en fazla 50.000.- TL destek
  • Donanım giderleri kapsamında sunucu (server), masaüstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve yazılımın kullanılmasında ihtiyaç duyulan diğer donanım giderleri için en fazla 50.000.- TL destek verilir.

 Toplam destek üst limiti 100.000 TL’dir

 Donanım ve Yazılım Giderleri Desteği

3. Tanıtım Giderleri

Proje kapsamında, uluslararası pazarlara yönelik tanıtım için;

Dijital reklam/tanıtım (sosyal medya reklamları, arama motoru optimizasyonu) giderlerine,

  • Yurt dışında basılan dergilerde yayınlanan reklam giderlerine,

İşletmeyi ve ürünlerini tanıtıcı ve sadece yabancı dilde hazırlanmış katalog giderlerine,

  • Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen e-ticaret siteleri üyelik giderlerine,
  • Havayolu dergilerinde yayımlanan reklam giderlerine

destek verilir. Her bir gidere ait destek üst limiti 20.000.- TL olmak üzere

Toplam destek üst limiti 100.000 TL’dir

 Tanıtım Giderleri Desteği

4. Yurt dışı fuar ve seyahat giderleri

Yurt dışı fuar katılımı giderleri ile tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine yönelik yurt dışı seyahat giderlerine destek verilir.

  • Ticaret Bakanlığı’nın internet sayfasında yayınlanan fuarlar listesinde yer alan yurt dışı fuarlara katılım giderleri; işletmelerin yer kirası, stant kurulumu, nakliye, depolama giderlerine ilişkin harcamaları ile fuarda görev alacak işletme temsilcilerinin fuarın başlangıç tarihinden en fazla 3 gün önce ve fuar bitimi tarihinden en fazla 3 gün sonra olmak üzere gerçekleşen konaklama ve ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım giderlerini
  • İşletme temsilcilerinin proje kapsamında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine yönelik gerçekleştirecekleri yurt dışı iş seyahatine ilişkin en fazla 2 işletme temsilcisinin konaklama ve ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım giderlerini
  • İşletme temsilcilerinin; işletme sahibi, ortağı veya projede görevli çalışanı olması gerekir.

 Toplam destek üst limiti 150.000 TL’dir

 Yurtdışı Seyahat ve Fuar Giderleri

5. Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri Desteği

Proje kapsamında test, analiz hizmeti ve belge alımına yönelik giderler için destek verilir.

  • Test, analiz giderleri desteği; işletmelerin, yurt içi ve yurt dışı laboratuvarlarda akredite olunan test, analiz konularında alacakları hizmet giderlerini
  • Belgelendirme giderleri desteği kapsamında işletmelerin başvuru, dosya

inceleme, danışmanlık, eğitim, tetkik, denetim ve belge alımı giderlerine 20.000.-

 TL’ye kadar destek verilir.

 Toplam destek üst limiti 100.000 TL’dir

 Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri

6. Hizmet Alım Giderleri

Hizmet alımı giderleri desteği kapsamında eğitim, danışmanlık, tasarım, yurt dışı marka tescil, nakliye ve diğer hizmet alımı giderlerine destek verilir.

  • Eğitim ve danışmanlık giderleri; işletmelerin proje kapsamında ihracata yönelik alacakları eğitim ve danışmanlık (pazar araştırma danışmanlığı dâhil) giderlerini kapsar.
  • Eğitim hizmeti alınabilecek kuruluşlar; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, üniversitelerin işletmelere yönelik eğitim hizmeti vermek amacıyla kurulmuş birimleri, mevzuatlarının dış ticaret kapsamında eğitim vermeye izin vermesi şartıyla kamu kurum/kuruluşları ve bunların eğitim hizmeti vermek amacıyla kurulmuş birimleri, 08/02/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında kurum açma iznine sahip ve alanında Program onayı olan kurum/kuruluşlardır.
  • Tasarım giderleri; işletmelerin ihracata konu ürün/ambalaj tasarım giderlerini kapsar.
  • Yurt dışı marka tescil giderleri; işletmelerin TÜRKPATENT (Türk Patent ve Marka Kurumu) muadili yurt dışı kurum/kuruluşlardan alacakları Marka Tescil Belgeleri için başvuru yapılan kurum/kuruluşlara yaptığı ödemelere ilişkin giderleri
  • Nakliye giderleri; işletmelerin ihracata konu ürün numunesini havayolu/karayolu/demiryolu/denizyolu ile yurt dışındaki alıcıya göndermelerine ilişkin ulaşım sürecindeki tüm nakliye ve sigorta giderlerini
  • Diğer hizmet alımları giderleri; proje ile ilişkilendirilebilecek diğer hizmet alım giderlerini

 Eğitim, danışmanlık, tasarım, yurt dışı marka tescil, nakliye ve diğer hizmet alımı

giderlerinin her biri için 20.000.-TL’ye kadar destek verilir.

Toplam destek üst limiti 100.000 TL’dir.

Hizmet Alım Giderleri

Başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir:

  • Yurtiçi marka tescil belgesine sahip olmak,
  • KOBİ olmak
  • Son onaylı mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş olmak

 



KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programı Danışmanlığı hizmetimizle ilgili detaylı bilgi için Bize Ulaşın
Consulturk Global WhatsApp